fredag 7 oktober 2011

Franska revolutionen

När var revolutionen? : Den franska revolutionen var mellan 1789-1799.

Varför blev de revolition? : De rika var få men hade de bra och lyxigt och de fattiga var fler och hade de mindre bra än de rika.Och de tyckte inte de fattiga var rättvist så det var därför de blev revolution för de bråka.

Vad hände under revolutionen? : Det börja med att ute på landet började bönderna med revolutionen och då plundrade dom och brände slotten. Och på många håll körde man iväg med adelsfamiljerna eller så slog man ihjäl dom. Och sen blev det missväxt och bröden tog slut och bröden var de viktigaste maten för de flesta och detta hände hösten 1789. Under hela 1790 hållde hela nationalförsamlingen på  att stifta nya lagar. Kungen höll sedan på att fly våren 1791. Och då förfalska han pass, De skaffa sedan förklädnader och sendan red de iväg. Efter 32 mils flyktväg till den tyska gränsen blev de stoppade och fick åka tillbaka igen till paris.

Hur slutar revolutionen? Det var fler och fler människor som tröttna på de nya samhället. Människorna , böndere och arbetare såg inga fördelar med revolutionen. Många lagar hade med ändrats. Efter 10 år hade inte Bastiljens fall blivit bättre. Napoleon Bonaparte kom in och stoppa revolutionen så den tog slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar